Lifting Keukenrenovatie bij Arielle Dannique

Volledige Lifting Keukenrenovatie bij Arielle Dannique

De keuken van Arielle Dannique is onlangs volledig gerenoveerd door Lifting Keukenrenovatie. In dit nieuwsitem nemen we jou van begin tot eind mee in het renovatieproces.

Bij de eerste bezichtiging in de nieuwe woning zag Arielle al meteen dat de vloer eruit moest. Er kwam een mooie donkere vloer voor in de plaats, helemaal haar smaak. Maar omdat de vloer iets hoger kwam te liggen, paste de plint niet meer en werden de stelpoten van de keuken zichtbaar. Dat zette haar aan het denken om ook de keuken te gaan aanpakken. De voorkeur van Arielle Dannique ging uit naar een donkere keuken en dat was in een handomdraai te realiseren met Lifting keukenrenovatie.

OUDE KEUKEN

De oude keuken was niet volledig afgeschreven, maar het was zeker niet de stijl van Arielle Dannique. De keuken had een ietwat oubollige uitstraling met crème kleurige deurtjes en een crème kleurige tegel op de achterwand. Maar het Terrazzo aanrechtblad was wel helemaal haar smaak, dus dat besloten we te hergebruiken. De oven had ze al vervangen, omdat er kortsluiting had plaatsgevonden. Daarnaast was de kraan inmiddels ook al vernieuwd.

HET PROCES VAN EEN KEUKENRENOVATIE

De keukenkasten zelf waren nog in goede staat, daarom koos Arielle Dannique voor keukenrenovatie. Nadat ze Lifting had benaderd, kwam er iemand van Lifting Specialist Stienstra keukens langs en samen met Arielle werd een plan bedacht voor de keuken. Ze houdt enorm van zwart en hout, dus Lifting kwam met het idee om een houten achterwand te plaatsen over de tegels en matzwarte deurtjes te plaatsen. ‘’Tegels op mijn achterwand zijn niet mijn favoriet dus een houten achterwand was iets waar ik direct enthousiast over werd. Het fijne aan Lifting vond ik dat ze persoonlijk langskwamen en uitgebreid de tijd namen.’’ –  Arielle Dannique Nadat de materialen waren uitgezocht, is er nog een aantal keren telefonisch contact geweest om alles op de juiste manier af te stemmen, zodat het inmeten en bestellen van alle materialen op de juiste manier verliep.

De nieuwe keuken

De nieuwe achterwand in houtdecor is gerealiseerd en er zijn een aantal matzwarte zijwanden geplaatst, zodat de witte zijkanten van de kasten niet meer zichtbaar zijn. Alle kastjes zijn behouden gebleven. De oude crème fronten zijn vervangen voor nieuwe matzwarte. Alleen het renoveren van de achterwand doet al wonderen met het totaalbeeld van de keuken.

Bovenin de keuken is een koof te zien. De keuken had een motorloze afzuigkap die was aangesloten op een centraal afzuigsysteem in huis. Dit zorgde voor een eetlucht in huis na het koken. Er is daarom een koof aangelegd waardoor een afzuiging naar buiten mogelijk is gemaakt. Arielle Dannique kon kiezen voor een nieuwe afzuigkap en het is een mooie zwarte designkap van Bosch geworden.

In de oude keuken zat een gaskookplaat. Deze kookplaat is vervangen voor een inductiekookplaat van Bosch waardoor er ook een extra la bijgeplaatst kon worden. De gasplaat had een la nodig voor de gasslang en dit is bij de nieuwe inductieplaat niet nodig. Inductie koken is de toekomst, dus dit was een bewuste keuze van Arielle Dannique.

’Tegenwoordig hoor je vaak dat men liever geen afzuigkap in de lucht heeft, maar liever een in de kookplaat. Zelf vind ik het echter wel mooi en vind ik het een extra touch aan de keuken geven.’’ – Arielle Dannique

In de oude keuken zat een gaskookplaat. Deze kookplaat is vervangen voor een inductiekookplaat van Bosch waardoor er ook een extra la bijgeplaatst kon worden. De gasplaat had een la nodig voor de gasslang en dit is bij de nieuwe inductieplaat niet nodig. Inductie koken is de toekomst, dus dit was een bewuste keuze van Arielle Dannique.

Nieuwe apparatuur

Naast de afzuigkap en de inductiekookplaat is ook de vaatwasser vervangen. De bestaande vaatwasser werkte nog goed maar was al 17 jaar oud en dus bijna afgeschreven. Daarnaast was het een behoorlijke energievreter t.o.v. de huidige zuinige vaatwassers. De oude vaatwasser had een metalen bedieningspaneel op de voorzijde van de deur. Arielle koos voor een zuinige vaatwasser van Bosch met bediening in de deur. De vaatwasser kan daardoor volledig worden weggewerkt achter een deur. De bestaande koelkast was nog prima, dus dit apparaat is niet vervangen. De huidige koelkast is een inbouwkoelkast en kan makkelijk vervangen worden in de toekomst wanneer deze het niet meer doet.

De greepjes voor de kastjes had Arielle al besteld voordat ze besloot om een keukenrenovatie uit te voeren. ‘’Op het moment dat je in een huis gaat wonen merk je pas hoe het is en hoe je je irriteert aan dingen die je zelf niet mooi vindt. De greepjes die ik had uitgekozen waren echter volledig naar mijn smaak natuurlijk waardoor ze mee konden in de keukenrenovatie.’’ – Arielle Dannique

De plinten waren erg hoog (zoals te zien op de foto’s van de oude keuken). Ze zijn optisch verlaagd door de deurpanelen te verlengen. Hierdoor lijkt de plint lager terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Vervolgens is de keuken netjes afgewerkt met een passende plint (in contrastkleur) waardoor de volledige keuken af is.

Bekijk hieronder de video van de keukenrenovatie bij Arielle Dannique.

EINDRESULTAAT NIEUWE KEUKEN

Arielle Dannique geeft aan enorm blij te zijn met het eindresultaat van haar donkere keuken. Het geheel is compleet. ‘’Alles in huis past nu bij elkaar en straalt hetzelfde uit. Het hakblok past ook nog eens volledig bij de keuken. Ik ben ontzettend blij.’’

Wat vinden jullie van deze keukenrenovatie en heb jij wel eens nagedacht over een keukenrenovatie? Bij bijna iedere keuken is een keukenrenovatie mogelijk, van het vervangen van keukendeurtjes tot een complete keukenrenovatie én vaak al binnen 1 dag. Bekijk hier alle renovatiemogelijkheden.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de gerenoveerde keuken van Arielle Dannique: