Werkblad vervangen?

Herstellen van loslatend folie

Het loslasten van folie op keukendeurtjes is helaas nog steeds een veel voorkomende klacht.
Of folie loslaat hangt af van de kwaliteit van de lijm waarmee de keukenfolie is bevestigd op de MDF ondergrond van het keukendeurtje.
De lijm kan onder invloed van vocht en temperatuurverschillen gaan loslaten. De MDF ondergrond zet een klein beetje uit bij warmte en krimpt weer bij lagere temperaturen, als dit te vaak gebeurt kan de lijm gaan loslaten.

Kan ik loslatend folie Voorkomen?

Het loslaten van folie is vooral een lange termijn gevolg van de kwaliteit van de lijm waarmee de folie op het hout gelijmd is en de gebruikte productietechnieken. Door maatregelen te nemen tegen vochtwerking en temperatuurwisselingen is het loslaten wel uit te stellen, maar uiteindelijk is het lastig om te voorkomen.

De maatregelen die je kunt nemen om folieproblemen te voorkomen zijn:

  • Zorg voor een goede ventilatie in je keuken
  • Plaats geen waterkoker of koffiezetapparaat direct onder de kastjes
  • Wanneer je de keukendeurtjes afneemt, doe dit dan niet met een te natte lap

De oplossing

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer de keuken er niet meer netjes uitziet omdat de folie los begint te laten. Zeker als dat het geval is wanneer de keuken niet ouder is dan 10 jaar en de keuken verder nog prima in orde is. Zonde om meer te vervangen dan nodig!
Gelukkig is het redelijk simpel om de folie van de deurtjes te laten verwijderen en over te laten spuiten, onze lifting renovatiespecialisten regelen dit van A tot Z voor je.

Werkwijze keukenkastdeurtjes overspuiten

De lifting specialist verzorgt het totale ‘keukenkastdeurtjes traject’. Van demonteren van de deurtjes, het overspuiten in iedere gewenste kleur tot het terugplaatsen in de keuken.

Onze ervaring

Uit onze ervaring merken we dat het overspuiten van de deuren een goede oplossing is. Maar dat het plaatsen van nieuwe deuren en ladefronten vaak goedkoper is. Bijkomt voordeel is dat je weer alle keuze hebt in wat voor type deur of ladefront je wil hebben! Lees meer over het plaatsen van nieuwe keukendeuren.