Keuken wrappen voor en nadelen

Door het wrappen van de keukendeuren geef je je interieur weer een totaal nieuwe look.

Wat is wrappen eigenlijk?

Wrappen is het beplakken van je meubels met een zelfklevende folie. We kennen deze techniek al langer voor bijvoorbeeld het aanbrengen van reclame uitingen op een auto of om objecten (tijdelijk) te voorzien van een andere kleur of uitstraling.

Keuken Wrappen voordelen

Sinds een aantal jaren wordt wrappen ook aangeboden als goedkope optie om de keuken een andere look te geven. Het voordeel van wrappen is dat beplakken van deuren met folie uiteraard minder kost dan nieuwe deuren. In het aanbrengen van de folie zit wel weer meer tijd dan in het vervangen van deuren. Dus in arbeid is het weer iets duurder.

Keuken Wrappen nadelen

Er zitten echter ook wat nadelen aan wrappen.  Indien je kiest voor een dunne wrapfolie is de afwerking wel strakker dan bij een dikke folie. Realiseer je wel dat het gevoeliger is voor beschadigingen. Zeker als je het vergelijkt met een melamine/laminaatfront.        

Folie problemen

Wat je veel tegenkomt bij gewrapte keukens is dat de folie naar verloop van tijd weer los laat. Dit probleem zie je vaak ontstaan op plekken waar vocht en warmte samenkomen.  Daarom zie je de folie van een gewrapte deur van een vaatwassers vaak weer los laten. Ook zijn deuren in de buurt van een oven, waterkoker of kokendwaterkraan erg kwetsbaar. Ook hier speelt de combinatie van vocht en hitte  (stoom) parten. Hou hier wel rekening mee als je de keuken wil laten wrappen.

Lifting kiest niet, voor wrappen van jouw keuken

Bij Lifting kiezen we ervoor om wrappen niet aan te bieden. Wellicht dat deze (jonge) techniek zich in de toekomst verder ontwikkeld waardoor het geschikter wordt voor gebruik in de keuken. Op dit moment kiezen wij bij een keukenrenovatie vaak voor het plaatsen van nieuwe keukendeuren en in sommige gevallen is het spuiten van keukendeuren ook interessant. Het voordeel van nieuwe deuren is dat je weer onbeschadigde frisse gave deuren krijgt. Bovendien krijg je ook weer de volledige garantie van 5 jaar op de nieuwe deuren. Inspiratie voor nieuwe keukendeuren nodig? Kijk op keukendeuren opknappen >

Vraag advies aan een Lifting Specialist

Lifting keukenrenovatie is dè specialist voor de volledig verzorgde keukenrenovatie. Van uitgebreide adviezen voor materiaal en kleur tot het inmeten en plaatsen van de nieuwe keukendeurtjes, werkblad en inbouwapparatuur zodat je direct weer kan koken in je “nieuwe” keuken. Zoek een Lifting specialist bij jou in de buurt >.

Lifting vakspecialist

Vraag hulp aan een Lifting vakspecialist